fredag, september 22

TOVE LO – SUNSHINE KITTY

av Linda Bönström

TOVE LO: ”Sunshine Kitty” (Island)

Det är tämligen slätstruket, fjärde albumet från svenska electropopstjärnan Tove Lo, och tyvärr handlar det lite väl mycket om att leva på gamla meriter. Tove Lo slog igenom stort både i Sverige och internationellt och ses som banbrytande inom sin genre genom explicita texter och ett modernt sound men egentligen är det inte mycket som händer med ”Sunshine Kitty”, trots att den marknadsförs som värsta pussypower-albumet.

Det låter naturligtvis hårt, och det är inte så att jag avskyr ”Sunshine Kitty”, jag kan inte med gott samvete bortse från att jag diggar till ”Glad He’s Gone” som tillsammans med dystra längtanslåten ”Really Don’t Like U” (med glampopdrottningen Kylie Minogue) och heta ”Are U Gonna Tell Her?” (ihop med latinorapparen MC Zaac) får några lyssningar till.

Men det räcker inte. Det stora problemet är att hon börjar starkt men snabbt börjar låtarna att glida in i varandra, anonymt, och jag saknar mer aggression och framförallt passion. Tove Lo är duktig och både styrka och sårbarhet sipprar ut på albumet, hon är genuin men samtidigt är känslan av att hon är långt borta, nästintill oengagerad, påtaglig. Kanske är ”Sunshine Kitty” ett bättre dansalbum än något annat, men jag gissar att plattan i framtidens backspegel kommer vara mer en punkt på Tove Los diskografi än en storslagen succé.