fredag, september 22

LIVE! LARS WINNERBÄCK – KARLSTAD 21/11 2019


av Linda Bönström (foto: United Stage/Wikimedia Commons)

LARS WINNERBÄCK: Löfbergs Arena, Karlstad 21/11 2019

Från Saab Arena i Linköping till Globen i Stockholm går Lars Winnerbäcks turnévägar denna gång. Torsdagskvällens spelning visar att han vet vad han går för. Faktiskt verkar Winnerbäck mer bekväm på scen än på länge och är ovanligt talför mot sin lojala publik.

Efter senaste albumet ”Eldtuppen” förväntar man sig att Winnerbäck ska köra mycket nytt material men istället blir det en härligt nostalgisk blandning av låtar. Det är en schysst resa mellan det sorgligt vackra och glädjefyllda allsångslåtar. Inför den här turnén har Winnerbäck som vanligt handplockat sitt band med hjälp av gamla polaren Jerker Odelholm (bas) och uppställningen fungerar utmärkt med Staffan Johansson och Carl Ekerstam på gitarr och Tomas Hallonsten på keyboards. Väl värda att framhålla är Jonna Löfgren på trummor och värmlandsbördige gitarristen och sångerskan Therese Johansson som självklart drar igång hela arenan.

Det är uppenbart att Winnerbäck har saker i huvudet som han vill förmedla och det handlar både om det råa samhällsklimatet och den personliga resan. För att inte tala om att vi alla duger som vi är även i denna hårda tid. Man skulle till och med kunna kalla den återhållsamma musikern för peppig.

Ibland kan jag under konserten störa mig på ljudkvalitén, men Winnerbäck lyckas genom enbart sin röst och energi mildra detta. Just detta, röst och energi, är två ord som skulle sammanfatta hela giget och det är härligt att se.