fredag, september 22

CECILIA THORNGREN – NYTT ALBUM PÅ GÅNG

av Thomas Wihlman (Foto: Johan Strengberg & Jeanette Hägglund)

Publikfavoriten Cecilia Thorngren är på gång med nya föreställningar och skiva med specialskrivet material av Peter LeMarc och Staffan Hellstrand.

Sångerskan och skådespelerskan Cecilia Thorngren har blivit en återkommande gäst på Boulevardteatern på Södermalm i Stockholm. Men Cecilia har också i vinter sålt ut Scalateatern i Stockholm och Victoriateatern i Malmö. Nöjesprofilen i Malmö, Lars Hector, gav henne lysande recensioner.

Publiken gillar hennes personliga sätt att lyfta fram material från både den svenska visskatten och schlagers och från internationella giganter som Dylan och Cohen.

Nu är Cecilias första album på gång. Albumet ”Svart Katt” produceras av Andreas Dahlbäck som tidigare arbetat bland annat med Bo Kaspers, Ulf Lundell och Ola Salo. Visionären och legendaren Kjell Andersson medverkar också som kreativ kraft. Kjell, som upptäckte Gyllene Tider, har jobbat med sådana som Roxette och Eldkvarn. Till detta lägger vi att albumet delvis innehåller specialskrivet material av just LeMarc och av Staffan Hellstrand.

Kommande föreställning, med titeln ”Aftonrodnad – Sånger som blossar och berör”, på Boulevardteatern den 10 juni, kommer säkerligen att ge smakprov på material från det nya albumet. Föreställningens namn är typiskt thorngrenskt. MONO har därför anledning att återkomma till Cecilia Thorngren både på skiva och live.