lördag, januari 23

WAY OUT WEST 2017 – FRIDA HYVÖNEN/OSKAR LINNROS/REGINA SPEKTOR

av Linda Bönström (foto: Sture Svensson)

FRIDA HYVÖNEN/OSKAR LINNROS/REGINA SPEKTOR: Way Out West, 12 augusti 2017

Att Frida Hyvönen har en stor fördel av att spela på tältscenen Linné under ett intensivt skyfall är oundvikligt. Vare sig publiken sökt skydd eller sökt Hyvönen så har en stor skara samlats när hon kliver upp på scenen. Men det är segt. Det råder ingen tvekan om att hon kan skriva låtar på ett engagerande sätt och har ett speciellt uttryck, men rösten kräver mer träning för att verkligen luppfylla låtarnas potential. Mest kända som bandet Syskonskap spelar Linnea Olsson och Amanda Lindgren med och tillsammans så berikar de spelningen.

Trettiotreårige Oskar Linnros anses vara en stigande stjärna i det svenska musiklivet, grammisbelönad och producent till flera framgångsrika artister så som Veronica Maggio, Seinabo Sey och Timbuktu. Linnros är genuint öppenhjärtig och det går hem hos publiken men spännande är det inte. Med allt mellansnack blir det något utdraget.

Från det att hon stigit upp på scen så tar Regina Spektor över hela lördagens Way Out West. Till och med regnet upphör under spelningen. Spektors röst är fenomenal och håller både för höga toner och vad som inte kan kallas annat än experimentella ljud. Hon har i vanlig ordning sin flygel med sig med bjuder även på lite gitarrspel. Spektor kör sina tjugo låtar utan att tappa publikens fascination för ett ögonblick. När det hela slutar med allsång till låten ”Samson” börjar Spektor överväldigad nästan att gråta: ”You guys are breaking my heart – in a good way”.