söndag, oktober 25

TORY LANEZ – CHIXTAPE 5

av Linda Bönström

TORY LANEZ: ”Chixtape 5” (Mad Love/Interscope)

Rapparen Tory Lanez (Daystar Peterson) fick en i mitt tycke briljant idé – en platta som samplar alla stora R&B-hits från 00-talet – som han dessutom lyckades att ro i land med. Lanez är på inga vis okänd i branschen men trots allt är ”Chixtape 5” enbart hans fjärde album så det måste ha tagit en god portion självförtroende och jäkla mycket tur att få stjärnor som Snoop Dogg, Chris Brown, Ludacris, Lil Wayne, Mýa och Ashanti för att bara nämna några att skriva på för projektet.

Till skillnad från tidigare i Chixtape-serien har Lanez inte nöjt sig med att enbart sampla sina idoler, han har nu lyckats få in dem i studion för att lägga nya spår – sanslöst otippat i min bok! En omskriven episk period i R&B-världen kan man inte direkt spotta på. Men ändå, jag tycker Lanez är en tämligen trist artist som hänger mest i klyschorna med sexrim och ett överskattat rykte om sin mångsidighet.

Men okej, för att lägga korten på bordet är jag inget större R&B-fan . ”Chixtape 5” är ett fantastiskt utfört jobb som jag tror många nostalgiker kommer att älska. Men för mig saknar Tory Lanez fortfarande mer finess i sitt textskrivande för att ännu nå riktigt fram till toppen.