torsdag, mars 30

SNOOP DOGG – MAKE AMERICA CRIP AGAIN

av Linda Bönström

SNOOP DOGG: ”Make America Crip Again” (Doggystyle/Empire)

När Snoop Dogg inte hängt med Martha Stewart för inspelningen av deras teveprogram ”Potluck Dinner Party” på VH1 (!) har han passat på att spela in ett meddelande till världen om den amerikanske presidenten Donald Trump. Faktiskt så är hela skivomslaget en anspelning på detta med den blå kepsen och titeln på Trumps valslogan ”Make America great again”.

Snoop är inte bara ikonisk för hiphopen och västkuststilen, han är så gott som oföränderlig – alltid har han något schysst att komma med. ”Make America Crip Again” är inget undantag. För när presidenten twittrar så svarar Snoop med titelspåret ”M.A.C.A”, som handlar om sociala frågor och behovet av förändring av det amerikanska samhällslivet och – framför allt – att gänget Crip måste återvända till sitt ursprung som ansvarstagande grupp i ”da hood”.

Plattan gästas även av Chris Brown och OT Genasis (”3’s Company”), Ha Ha Davis (”This Finna Be a Breeze!”), October London (”My Last Name”), Designer Flow (remixen ”Sportcenter”) och Shon Lawon (”Fly Away”).