fredag, juni 9

PRHYME – PRHYME 2

av Linda Bönström

PRHYME: ”PRhyme 2” (PRhyme)

Det finns plattor som kritiker är så sugna på att de har svårt att hålla sig till själva skivsläppet. Så när musiktidningen NPR bjöd på en tidig lyssning på ”PRhyme 2” flödade recensionerna – den lever upp till förväntningarna!

”PRhyme 2” är resultatet och andra fullängdaren från duon PRhyme bestående av Royce da 5´9 (Ryan Montgomery) och DJ Premier (Christopher Martin) vars legendariska status i hiphopvärlden naturligtvis bidrar till spänningen efter fyra års väntan sedan ”PRhyme” släpptes 2014. Royce da 5´9 hör till Deitroit-skolan och självklart har samarbetet med Eminem varit väsentligt för fyrtioåringens solokarriär, men även som textförfattare till exempelvis Dr. Dre har han varit signifikativ. DJ Premier är producenten från amerikanska östkusten som bidrar med det klassiska Brooklyn-soundet och dess socialt medvetna form och femtioettåringen har haft en hand på många plattor utöver de med egna gruppen Gang Starr: Ludacris, Jay-Z, Kanye West, Xzibit, Dr. Dre…

Så är ”PRhyme 2” en medelålderskris med desperata rim? Nej, det kunde inte vara längre ifrån sanningen – plattan är fräsch, modern och noggrann. Och listan på gästartister innehåller storheter i sig själva som Chavis Chandler ”Everyday Struggle”), Cee-Lo Green och Brady Watt (”Gotta Love It”) och Dave East (”Era”). Och känns samplingen bekant så kan det bero på att DJ Premiär enbart använt sig av AntMan Wonders beats.

”PRhyme 2” är ett riktigt starkt album och redan i mars går det att förespå att den kommer att finnas med på årets bästa-lista för 2018.