onsdag, mars 29

JAKE BUGG – HEARTS THAT STRAIN

av Linda Bönström

JAKE BUGG: ”Hearts That Strain” (Virgin)

”Hearts That Strain” har spelats in med goda förutsättningar. I Nashville fick tjugotreårige Bugg stöd av samma band som spelat på Elvis fantastiska ”Suspicious Minds” och ikoniska ”In The Ghetto”, Black Keys-gitarristen Dan Auerbach medverkar på tre av plattans spår och Miley Cyrus syster Noah sjunger duett på ”Waiting”.

Skivan är inte lika dålig som förra årets flopp ”On My One”, men Bugg tycks aldrig nå fram vare sig i sina lugna folkinfluerade låtar som ”In The Event Of My Demise”, indierockspår som ”Burn Alone” eller med helt vanliga tryckare som ”This Time”. ”Bigger Lover” är en skojig countryaktig trudelutt men titelspåret är plattans starkaste låt.

Sedan Jake Bugg slog igenom 2012 med sitt självbetitlade debutalbum har han farit vilt mellan genrer och enda anledningen till att han fortfarande dyker på radarn med sina skivsläpp är det fortsatta hoppet om att han ska ha hittat tillbaka till sin säregna stil och kraftfullare uttryck som gjorde honom till en intressant musiker från första början. ”Hearts That Strain” är fortfarande långt ifrån att vara just en sådan platta.